Tips om van een traditionele keuken naar een moderne keuken te gaan

Een traditionele hoekkeuken kan saai zijn. Maar niet als je er een modern sausje overheen gooit! In deze blog geven wij vier tips om zo een moderne keuken te maken. Want waarom zou je eigenlijk een hoekkeuken nodig? Het antwoord is simpel: je benut de ruimte heel efficiënt. Je krijgt een groot aanrechtblad en heel veel opbergruimte.

Tip 1: Geen bovenkasten

De bovenkasten kun je prima weglaten. Zorg ervoor dat je wasbak aan de ene kant van de keuken zit, en de kookplaat aan de andere kant. In de hoek kies je voor een kast met planken, voor de nodige opbergruimte. Nog meer gemak ontstaat er als je gebruik maakt van ronddraaiende plateaus.

Tip 2: Hoekkeuken met kastenwand

Deze tip haakt in op de tip hierboven, maar dit kan nog mooier zijn. Een hoekkeuken waarbij de ene zijde geen bovenkasten heeft en in de hoek wordt afgesloten met een wand tot aan het plafond. Vervolgens plaats je aan de andere zijde een wand met apparatuur. Je laat de traditionele hoekkeuken zeker los.

Tip 3: Hoekopstelling met wanden

Soms is het ook mooi om voor het beeld de hoek te gebruiken, en niet voor het praktische gedeelte. In de hoek van de keuken kan ook vaak een muur worden geplaatst, waar zelfs een oven in kan worden geplaatst. Zo krijg je eigenlijk twee losse keukens, die samen het geheel vormen. Ideaal toch?

Tip 4: Hoekkeuken met bar

We zien regelmatig dat er bij een open keuken ook vaak een bar bijkomt. Dit zijn keukens die niet alleen ingesteld zijn om te koken, maar ook voor het samenzijn of wonen. Om nog meer invulling te geven aan de hoekkeuken, is een open bar een hele, mooie optie. Zo kun je hier ook lekker zitten, lezen of werken.

Zin om een keer inspiratie op te doen? Kom langs in de showroom van Provence Creations, en laat je verrassen!