Eetkamer ideeën en inspiraties qua interieur

eetkamerstoelen van Robuuste Tafels

Een eetkamer een eyecatcher in de woning maken

Elke keer komen er weer nieuwe interieurstijlen naar boven die weer helemaal in zijn. We zien nog veel industrieel, landelijk en modern. Maar ook gecombineerde stijlen kunnen een waar creatief interieurwerk teweeg brengen. Naast een mooie keuken wil je vast ook een mooie eetkamer. Soms is de eetkamer een verlengde van de woonkamer. Andere woningen hebben een aparte eetkamer die je helemaal naar jouw smaak vorm kunt geven. Eetkamerstoelen van robuuste tafels zijn bijvoorbeeld helemaal hip tegenwoordig.

eetkamerstoelen van Robuuste Tafels

Hout en beige tinten

Hout en natuur zijn interieurthema’s die we veel terug zien komen.

Een leuke optie is een beige stoffen eetkamer bank aan een houten eettafel, gecombineerd met robuuste kleine eettafel krukjes in de vorm van doorgesneden boomstammen. Dit in combinatie met rieten eetkamer lampjes. Daarbij kun je nissen maken die deel uitmaken van de muur, waarin je decoratieve objecten plaats zoals planten met drinkglazen, borden of vazen. De tinten die we hierin vinden zijn gebroken wit, houtkleuren, wit, beige en bruin.

Groen en wit

Een leuk design is een groene eettafelbank met daaronder lades om borden in op te bergen. Dit geeft ook nog extra ruimte in de woning. De kleuren die je steeds afwisselt ziet terugkomen zijn pastelgroen, een klein beetje grijs en veel wittinten. Denk aan plantjes in grijze potten, witte muren, schilderijen in dezelfde kleurtinten met ruwe houten wandplankjes gemaakt van boomstam. Daarop plaats je groene plantjes tegen een pastelgroene muur. Hiermee kun je houten eettafels en diverse stoffen stoelen met groene stof combineren. Ook enkele pastelgele tinten zijn een mooie toevoeging in dit natuurlijke interieur. Verder wordt het interieur benadrukt door witte omlijstingen van het groen. Dit interieur heeft een Scandinavische touch.

Houten eettafelbank gecombineerd met zwart hout

Waar veel hout is kun je ook goed met diverse houttinten combineren. Een strakke beige houten eetkamer bank met een zwarte houten tafel gecombineerd met beige houten of rieten stoelen op een houten laminaat of PVC vloer bijvoorbeeld. Je brengt dan contrast in de eetkamer door de diverse houttinten. Deze stijl is vrij landelijk en modern.

Industrieel

De industriële eetkamer is stoer en een tikkeltje robuust. Hierbij wordt hout en metaal vaak gecombineerd met stoere robuuste lampen. Een eikenhouten eetkamerbank met een leren zitting, een houten verhoging op de vloer van robuust eikenhout en een zwart tafelblad met houtkleurige randen zijn een voorbeeld van een mooi design. Daarbij plaats je zwarte barkrukken van hout of van zwart staal. Ook andere soorten eetkamerstoelen van robuuste tafels kun je goed plaatsen in een industrieel interieur. De achtergrond muur is van beton of van bakstenen. In industriële interieurs zie je vaak metalen open stellingkasten om bijvoorbeeld glazen en borden in te zetten, tegen lichte of robuuste beton-cire muren. Ook meubels van gerecycled hout, welke met de hand zijn vervaardigd passen bij industriële eetkamers. Industriële lampen zijn vaak van staal, glad en in zwarte of metaalkleuren gemaakt. Losse stoere koperdraadlampen passen ook goed boven de eettafel.