Zonnepanelen voor laadpalen

Zonnepanelen voor laadpalen

Zonnepanelen voor laadpalen

Heb je de mogelijkheid om een elektrische auto op je eigen terrein op te laden? Dan raden wij aan om ook zonnepanelen te laten installeren op jouw dak! Dankzij de zonnepanelen wordt elektrisch rijden wel heel duurzaam, mits je voor de juiste laadpaal kiest. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van zonnepanelen laten installeren voor elektrisch rijden.

Laadpaal gemeentelijk of in eigen tuin

Het is nog niet mogelijk voor iedereen om een eigen privé laadpaal te laten installeren. Veel mensen gebruiken daarom gemeentelijke laadpalen. Toch is het vaak niet fijn om een kabel over de openbare weg te leggen. Er zijn gemeenten die met een gedoogbeleid werken en waar je bijvoorbeeld een kabelmat kan leggen als oplossing. De meeste gemeenten verbieden dit. Maar heb je zelf wel die mogelijkheid voor een laadpaal in eigen tuin? Dan zien wij geen reden waarom je geen laadpaal laat installeren. Er zitten hier namelijk veel voordelen aan. Door met jouw elektrische auto ook nog eens gebruik te maken van de energie die jouw zonnepanelen opwekken kun je echt milieubewust en goedkoop rijden.

Minimaal 8 zonnepanelen

Is thuisladen een optie voor jou? Dan is laden met zonnepanelen een slimme investering. Hoe meer zonnevermogen je hebt, hoe beter. Dat betekent dus dat je ervoor moet zorgen dat je zoveel mogelijk zonnepanelen laat installeren. Je kunt in gedachten houden dat je minimaal 8 zonnepanelen nodig hebt om alleen jouw elektrische auto op te laden. We raden aan om meer zonnepanelen te nemen zodat je het opgewekte energie ook voor andere apparaten kunt gebruiken, zo ben je echt milieubewust en kostenbesparend bezig!

Kies voor de slimme laadpaal

Wanneer je keuze moet gaan maken voor het soort laadpaal, dan raden wij de slimme laadpaal aan. De slimme laadpaal kiest namelijk altijd voor de goedkoopste stroom. De laadpaal kan kiezen uit netstroom of zonnepanelen stroom. Een slimme laadpaal checkt of er zonnestroom aanwezig is en gebruikt dit om te laden. Wanneer er te weinig zonnestroom is dan zal de slimme laadpaal ook netstroom erbij gaan gebruiken. Wil je graag meer te weten komen over zonnepanelen en laadpalen? Wij hebben een interessante website voor jou gevonden met de leukste artikelen!