Zo richt je je eetkamer in

Eetkamer

De eetkamer is een kamer waar je altijd terecht kunt. Daarom is het belangrijk dat jouw eetkamer voelt als een fijne plek. De eetkamer is een plek waar je ontbijt, luncht, dineert, borrelt, werkt en ga zo maar door. Met de tips uit dit artikel besteedt je al je tijd in de eetkamer op een fijne manier. Lees je mee?

Tip 1: De eettafel

Eettafels komen in allerlei vormen; rechthoekig, rond, vierkant en dan vergeet ik er vast nog een paar. De tafel in een rechthoek is het meest praktisch. Je kunt de tafel naast het gebruik voor het diner ook gebruiken als werktafel, of zelfs omtoveren tot een bureau. Een ronde tafel is gezellig en esthetisch gezien mijn favoriet. Iedereen kan elkaar namelijk goed zien. Een vierkante tafel mist eigenlijk alle voordelen en zou ik daarom ook niet aanraden.

Tip 2: Kleuren en decoratie

Kleuren kunnen heel sfeer bepalend zijn. Dat wisten we natuurlijk al, maar in een eetkamer geldt deze regel extra. Wanneer je een kleine eetkamer hebt en je geeft de kamer een donkere kleur, dan zal de kamer ook heel klein ogen. Maar geef je de kamer een lichte kleur of wit, dan oogt de kamer direct veel groter! Hang tot slot een spiegel op en je kamer oogt ontzettend groot!

Tip 3: Verlichting

Verlichting is net zoals kleur heel erg sfeer bepalend. Verlichting is extra belangrijk. Lampen kan je namelijk zowel decoratief inzetten als sfeer bepalend door het soort licht. Ga je voor een stoere look dan kies je een mooie industriële hanglamp, ga je voor een wat mildere landelijke look dan doen landelijke tafellampen het beter. En zo kun je blijven doorgaan met combineren.

Meer inspiratie opdoen voor de leukste lampen? Neem dan even een kijkje op: lampenshoponline.com.