Wil je een kluis kopen?

etk-5

Wil je graag een kluis kopen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Of heb je gewoon geen idee waar je op moet letten? Lees dan deze blog, een kluis kopen is na het lezen geen probleem meer. Er zijn namelijk maar een aantal dingen waar je op moet letten, voor de rest zijn het vooral extra snufjes wat een kluis anders maakt.

Waardeberging

Het eerste wat je jezelf moet afvragen wanneer je een kluis wilt kopen is voor hoeveel geld de inhoud van de kluis verzekerd moet zijn door de verzekering. De indicatie waardeberging verteld je hoeveel contant geld wordt gedekt wanneer dit in de kluis ligt. Het is nog wel belangrijk om altijd even bij je eigen verzekeringsmaatschappij te checken of ze akkoord gaan met de waardeberging. Dit kan verschillen omdat het aan omgevingsfactoren kan liggen. Soms kan de indicatie waardeberging lager uitvallen maar af en toe ook hoger! Dat is altijd mooi meegenomen.

Brandwerend

De 2e keuze die je moet maken bij een kluis kopen is of de kluis brandwerend moet zijn of niet. Een brandwerende kluis is van brandvertragend materiaal gemaakt. De spullen zoals papieren, contanten of elektronische apparaten zullen dan ongeveer een half uur of uur beschermd zijn tegen vuur en bluswater.

Dit is eigenlijk alles wat je moet weten om het kluis kopen eenvoudiger te maken! Je kan nog voor extra snufjes kiezen zoals een elektronisch slot, maar dit is allemaal extra.