Wat moet je toevoegen bij een bed & breakfast

Als je een bed & breakfast bezit, wil je het de gasten natuurlijk zo fijn mogelijk laten hebben. Hiervoor zijn allerlei mogelijkheden om hun verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo kan je bijvoorbeeld beslissen om een naast de bed & breakfast te bouwen, en zo zullen de gasten de mogelijkheid hebben om na een dag eropuit geweest te zijn even in de Welltub hottub te genieten. Ook is vers ontbijt bijna altijd nodig, omdat zij te gast zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om vers gemaakte croissantjes met warme broodjes te geven, plus een product die lokaal is (zoals verse melk van de boer). Geniet heerlijk van de hottub in de tuin tijdens het bezoek van de bed & breakfast.

Klantenservice is erg belangrijk

Om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, is klantenservice hard nodig. Denk bijvoorbeeld aan het snel beantwoorden van mailtjes of belletjes. Dit zorgt ervoor dat de gast zich betrokken voelt, maar ook gehoord. Hierdoor zal de band tussen jou en de gast ook beter zijn, en dat zal jou waarschijnlijk ook een hogere review opleveren. Klachten kunnen voorkomen en als deze niet snel behandeld worden, zal dit al snel blijken bij de reviews. Mensen zullen dan sneller naar een andere bed & breakfast gaan kijken. Klachten kunnen zijn: geen warm water, slecht ontbijt of lekkage.

Wanneer start je een bed & breakfast

Een bed & breakfast kan gestart worden als je hier ook daadwerkelijk de ruimte voor hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe je mensen het best kan voorzien in dingen, anders zullen zij zich al snel genegeerd voelen. De woning moet bijvoorbeeld aangenaam zijn, en jij moet klantvriendelijk zijn. Daarnaast moet je er tegen kunnen om kritiek te krijgen, want dat zal gebeuren. Je kunt daarom het beste de kritiek als verbeterpunten zien, zodat je dit later kan verbeteren in de bed & breakfast zelf.