Wat is eigenlijk een spiegel?

Spiegel op maat

Iedereen heeft wel een spiegel in huis, misschien heb je wel een spiegel op maat laten maken voor een bepaalde ruimte in huis. Maar weinig mensen weten waaruit een spiegel eigenlijk bestaat, uit hoeveel lagen en waaruit deze lagen zijn samengesteld. Een spiegel is samengesteld uit drie lagen, waarvan de buitenste laag van glas is. De laag achter het glas is een reflecterende metaallaag, komt er licht door de glazen laag dan worden deze weerkaatst door de metalen laag. De laag die reflecteert wordt beschermd door een afdeklaag, deze bestaat uit zwarte lak waardoor je niet door de spiegel heen kan kijken.

Spiegel op maat

Verschillende soorten spiegels

Wanneer je een spiegel op maat besteld moet je goed weten welke mogelijkheden er zijn. De meest bekende soort spiegel is de zilveren uitvoering, iedereen heeft deze in huis in bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer. Spiegels met een bruine tint zijn er ook, dit wordt dan meestal een bronzen spiegel genoemd. Je maakt met deze spiegels direct een andere sfeer in de ruimte, het oogt warmer dan de zilveren spiegel in een ruimte. Alle soorten spiegels bij de Glasgigant zijn op maat te bestellen. De spiegels met een zilveren tint kun je ook bestellen in een donkere variant, men spreekt dan over een grijze tint in de spiegel.

Spiegel op maat

Maak je ruimte uniek met spiegels

Je kunt van een kamer een mooie ruimte maken die groter lijkt dan deze is met spiegels. Of maak met met een spiegel op maat de mooiste figuren, je kunt er alle kanten mee op om een unieke kamer te maken. Een spiegelwand is ook prachtig om te zien, en je zorgt ervoor dat je kamer twee keer zo groot lijkt. Speel met licht en spiegels, je kunt een spiegel ook gebruiken als plank in een vitrinekast. Met het perfecte licht erbij heb je een kast die niemand anders heeft.