Waarom je een echte teakhouten tuintafel zou moeten nemen

Tuinmeubelen van teak zijn altijd al populair geweest, ook dit seizoen. Een echte teakhouten tuintafel heeft fijne eigenschappen en is makkelijk te onderhouden, waardoor steeds meer mensen de overstap maken naar een echte teakhouten tuintafel. Heb jij nog altijd oude tuinmeubelen van plastic maar wil je iets van kwaliteit? Dan is teak misschien een optie. Lees in deze blog meer over tuinmeubels van teak!

Een echte teakhouten tuintafel is bestand tegen elk weer

Teak kan tegen elke soort weer omdat het hout anders is dan andere houtsoorten en een beetje vet is. Teak materiaal is van zichzelf al een beetje waterafstotend omdat er bij teak veel kalk, hars en olie tussen de nerven zit. Hierdoor droogt teak hout veel minder snel uit dan de meeste houtsoorten. Normaal gesproken zou je een echte teakhouten tuintafel altijd buiten kunnen laten staan. Het is echter wel verstandig om je meubelen naar binnen te halen als het erg hard regent. Hierdoor kun je voorkomen dat je groene aanslag op je meubels krijgt.

Teak past overal bij

Een van de voordelen van teak is dat het veelzijdig is en overal bij past. Teak heeft een warme uitstraling omdat het een natuurproduct is. Je kunt teak combineren met veel andere natuurlijke producten of lichte tinten om een landelijke uitstraling in je tuin te krijgen. Ben je meer van de moderne stijl? Dan kun je een echte teakhouten tuintafel combineren met rvs of aluminium. 

Teak geeft je een vakantiegevoel

Wanneer je meubels van teak kiest, krijg je elke keer het gevoel dat je op vakantie bent. Teakhout komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië en wordt daar in veel producten verwerkt. Kies bijvoorbeeld voor een loungeset van teakhout en combineer dit met palmbomen en tropische planten. Je krijgt dan altijd een zomers gevoel als je je tuin binnenkomt! Het voordeel van een tuin waar je gelukkig van wordt is dat je al je zorgen even kunt vergeten. Een tuin hoort voor ontspanning te zorgen, waardoor je kunt ontstressen. Als je een druk leven hebt en van tropische planten hout, dan kan een teakhouten meubel gecombineerd met een palmboom je leven erg verrijken.

Teak is duurzaam

Wat voor veel mensen een belangrijke reden is om voor een echte teakhouten tuintafel te kiezen is het feit dat teakhout zo duurzaam is. Teak is van hoge kwaliteit en is gemaakt van gebruikt hout uit Javaanse huizen. Teak is dus hergebruikt hout waar geen bomen voor gekapt hoeven worden. Een ander voordeel van teak is dat het erg lang meegaat en sterk is. Teak is dus een investering, maar je hebt er jarenlang plezier van! Waarom zou je nog tuinmeubels van plastic in je tuin nemen als je teak kunt hebben? Wij kunnen het je aanraden!