Stap over naar een verstelbaar bureau

De afgelopen maanden heb je echt last van rugpijn en je merkt dat je vaker moe bent aan de eind van de dag. Je bent ook aangekomen doordat je nauwelijks beweegt. Thuiswerken of op kantoor werken achter een bureautafel is geen geintje. Je wilt echter meer in beweging zijn, maar hoe moet je eraan beginnen als je werk hebt om te doen? Heb je ooit gehoord van een verstelbaar bureau? Wanneer je het eenmaal koopt, zal je geen spijt van hebben, omdat een verstelbaar bureau heeft voordelen die je jarenlang ervan zult profiteren. Lees maar verder om erachter te komen wat de voordelen kunnen zijn en hoe het jou het beste kan helpen.

Nadelen van de traditioneel bureaus

Elke dag urenlang achter een traditioneel bureau zitten voor werk kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Zonder dat je het weet, heb je problemen met bijvoorbeeld cholesterol or spataderen en nog veel meer. Het zitten is slecht voor de bloedsomloop in je benen en je cardiovasculaire systeem. Daarnaast zorgt langdurige zitten voor meer druk in de schijven van je onderrug wat ook lijdt tot rugpijn. Als je merkt dat je meer dan acht uur per dag voorovergebogen over je werkplek zit, dan is tijd geworden om over te stappen naar een verstelbaar bureau.

De voordelen van een verstelbaar bureau

Met een verstelbaar bureau kan je tijdens het werken wisselen tussen staande en zittende positie. Een verstelbaar bureau zult ervoor zorgen dat je in beweging blijft, wat heel goed is voor jouw bloedsomloop. Jouw vermoeide spieren krijgen vaak verlichting als je staat, omdat er vindt beter bloedcirculatie plaats. Als je iemand bent die wilt afvallen dan verbrand je zeker wat calorieën. Heb je last van rugpijn en nekpijn dan kan verminderen, wanneer je vaker gaat staan. Daarnaast wordt het aangetoond dat mensen die langer en vaker gaan staan hebben ook meer energie en zijn meer gemotiveerd om te werken. Jouw stressniveau vermindert en jouw productiviteit neemt toe.