Sedummatten

Onderhoudsarme Sedu-matten met uitstekende prestaties

Matten van sedum voor groendaken en bodembedekkers zijn een geweldige manier om het uiterlijk van uw dak te verbeteren en tevens de onderhoudskosten te verlagen. Het vermindert ook het risico op erosie door stilstaand water en voorkomt de groei van schimmel en meeldauw dankzij het poreuze oppervlak. Als u dit type dak overweegt voor uw huis of kantoorgebouw, zijn er enkele dingen die u moet weten voordat u een aankoop doet. Dit moet je weten over sedummatten. Het eerste dat u moet weten, is dat ze voornamelijk zijn uitgevoerd als groene daken. Ze zullen niet goed presteren als een barrière tegen wind en regen, dus de primaire functie van deze matten is alleen voor esthetiek.

Een esthetisch doel

Omdat sedum matten een esthetisch doel hebben, kunnen ze naast groendaken en bodembedekkers ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Ze kunnen helpen om het uiterlijk van een dak te verbeteren nadat het is vervangen door slijtage, en kunnen worden gebruikt om een ​​lelijke lekkage onder een terras of terras te dichten. Ze vormen ook een geweldige aanvulling op zwembaddekken, omdat ze voorkomen dat bladeren en vuil zich ophopen op de bodem van uw zwembad. Als u dit type dak voor uw groendak gebruikt, kunt u ook profiteren van hun vermogen om bladeren en sneeuw buiten te houden en de hoeveelheid stof die zich op uw dak ophoopt te verminderen.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Zoals bij de meeste soorten dakbedekking, zijn sedummatten verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij uw huis, tuin of bedrijf. Ze zien er overal in uw pand geweldig uit en passen naadloos in de omgeving. Ze zijn duurzaam en slijtvast, maar niet zo sterk als asfaltshingles en ook niet erg flexibel. Daarom zijn ze misschien niet de beste keuze voor daken boven asfaltplaten. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Ze hebben het voordeel dat ze onderhoudsarm, milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Je kunt ze kopen bij een gerenommeerde fabrikant en er zeker van zijn dat ze er geweldig uitzien op elk dak!