Plafondsystemen voor het verbeteren van uw akoestiek

Interieur 6

Wilt u de akoestiek kantoor verbeteren? Dan kunnen plafondsystemen een oplossing voor u zijn. Maar welk systeem is nou geschikt voor u? Wij geven je wat informatie om dat uit te zoeken. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende systemen, u kunt werkelijk alle kanten op. Zo kunt u bijvoorbeeld niet gewoon alle systemen in en de badkamer hangen. U opletten dat het materiaal vochtbestendig is wat bijvoorbeeld weer niet zo erg van belang is in uw kantoor. Er bestaan ook systemen die zowel buiten als binnen opgehangen kunnen worden. Dit kan perfect zijn voor een carport of een overkapping in de tuin.

De meest bekende plafondsystemen

Een populaire optie is gipsplaten. U kent ze vast wel van uw kantoorpand of de school. Dit systeem wordt erg vaak gebruikt omdat de aanschaf heel goedkoop is en omdat ze makkelijk en op veel plekken te plaatsen zijn. Het zorgt echter niet echt voor een luxe en sfeervolle uitstraling. Een andere optie is spanplafond wat is gemaakt van een elastisch kunststof en wordt al het ware onder het echte plafond gespannen. Het voordeel van dit systeem is dat er amper een hoogte verloren gaat. Ook is de plaatsing relatief gemakkelijk. Dit systeem wordt ook vaak gebruikt om scheuren of vlekken van het originele plafond weg te werken. U kunt ook kiezen voor een klimaatplafond wat perfect is voor het koelen en verwarmen van ruimtes. Oftewel als u uw akoestiek kantoor verbeteren zijn er genoeg opties.

Welk systeem is nou eigenlijk het beste?

Wat de beste keuze is niet voor elk gebouw hetzelfde. Het ligt er bijvoorbeeld aan om welke ruimte het gaat maar ook wat uw budget is. In de badkamer is het van belang dat het plafond vocht en ook schimmelbestendig is. In dit geval kan een spanplafond een goede keuze zijn. Als u gaat voor het goedkoopste plafond dan kunt u het beste kiezen voor een systeemplafond. Deze zijn niet heel erg populair in huizen aangezien de uitstraling niet erg mooi is en de profielen vaak nog zichtbaar zijn. Maar het kan bijvoorbeeld wel een optie zijn voor uw opslagplaats in uw kantoor.