Op vakantie maar toch een veilig huis, gebruik deze tips!

Na jarenlang te maken hebben gehad met een pandemie, kunnen we eindelijk weer een keer op vakantie. We kunnen weer naar een zon- en strandvakantie, maar we kunnen ook weer op wintersportvakantie. Er zijn ook mensen die graag de natuur opzoeken of liever een huisje huren met de familie. Het huren van een huisje kan je ook hier in Nederland doen. Hiervoor hoef je niet per se naar een ander land. Wanneer je een huisje gaat huren dan is het wel zo handig om goed voorbereid te zijn. Je wil natuurlijk dat het huis veilig is op je vakantie. Je zou rekening kunnen houden met een spion camera. In deze blog kom je meer te weten over de spion camera. 

AirBNB huren

Allereerst gaan we het hebben over het type huisje, dat steeds populairder wordt, namelijk de AirBNB huisjes. Deze kun je over heel de wereld vinden. Om heel precies te zijn kun je deze AirBNB huisjes in 192 landen vinden. Het gaat hier om het huren van een privé-accommodaties. Over heel de wereld zijn er zo een 3 miljoen aan AirBNB ’s. Je kunt deze vinden in 33.0000 steden. Bij het huren van zo een AirBNB huisje is het belangrijk dat je van tevoren goed naar de reviews kijkt van anderen. Verder kun je ook kijken naar de locatie. Het onderzoek vooraf is vaak al een goed idee. Hierdoor zou je beter kunnen inschatten of zo een huisje goed is en of het ook veilig is. 

Wat is een spion camera?

Wanneer je op vakantie gaat en een huisje gaat huren dan kan het wel eens voorkomen dat je te maken krijgt met een spion camera. Een spion camera wordt ook wel een verborgen camera genoemd. Door middel van zo een verborgen camera is het mogelijk om mensen te observeren. Op deze manier kunnen de personen in de kamer gefilmd worden of zelfs gefotografeerd. Dit is niet de bedoeling en ook zeker niet veilig. Verder is het Nederland strafbaar om met opzet anderen te filmen of te fotograferen in woningen of plekken die niet publiekelijk zijn. Het is niet strafbaar in gevallen waarbij het vooraf duidelijk is vermeld of aangekondigd. 

Hoe herken je een verborgen camera?

Wanneer je eenmaal in je huisje aankomt dan zijn er een paar dingen die je zou kunnen doen om te ontdekken of het huisje of bepaalde plekken in het huis voorzien zijn van een verborgen camera. Een van de makkelijkste manieren om te ontdekken of een ruimte is voorzien van een verborgen camera, is het gebruik maken van een zaklamp. Je kunt je zaklamp gebruiken en laten schijnen op apparaten die er abnormaal of verdacht uitzien. Je zou dit ook kunnen doen bij het bed, rookmelder en klokken. Het is belangrijk dat je ook in de ruimtes, zoals de badkamer en het toilet kijkt voor de verborgen camera’s. Dit zijn plekken waarbij je zulke verborgen camera’s vaker tegenkomt. 

Wat te doen nadat je een verborgen camera hebt gevonden?

Mocht je een verborgen camera ontdekken, dan kun je het beste deze camera eerst uitschakelen. Kun je niet vinden hoe je dit kan uitschakelen, zorg er dan voor dat de verborgen camera wordt afgeschermd. Je kan dit doen door een plakkertje op de camera te plakken. Ook kun je spullen ervoor leggen. Verder is het verstandig om een melding te maken. Daarnaast zou je in een review jouw verhaal kunnen doen. Op deze manier waarschuw je ook anderen.