Offgrid wonen

Offgrid wonen

Offgrid wonen, is een speciale manier om zelf jouw kosten in eigen handen te kunnen houden. Wanneer je voor deze manier gaat kiezen, dan ben je geheel onafhankelijk en zit je nergens aan verbonden. Je bent als het ware lid van de onafhankelijke energiesystemen en hiermee is het mogelijk om veel geld te kunnen besparen.

Nooit was ik hiervoor te porren, maar toen ik bij een vriendin op visite was, ben ik hier anders over na gaan denken. Niet alleen de manier om onze woning te verwarmen, maar ook de composttoiletten hadden mijn aandacht getrokken. Het werd helemaal interessant toen ik hoorde hoeveel zij er per jaar mee verdienden.

Verhalen over anders wonen

Wij zijn ook Offgrid gaan wonen

Sinds een jaar wonen wij nu in een buitengebied en hierdoor zijn wij ook anders gaan leven. Toen wij nog in de stag woonden was het geen optie om van het energie net af te gaan. Daar waren verder niet echt de middelen voor om op een andere manier energie op te wekken. Nu wij zijn verhuisd naar een boerderij en hebben wij meteen het roer omgedraaid.

Via het Off-gridventrum hebben wij eerst de nodige informatie ingewonnen. Wij wilden eerst weten wat de mogelijkheden allemaal waren en of het wel wat zal opleveren. Ook hebben wij hier een boek besteld met verhalen erin over anders wonen. Al met al hebben wij ons goed laten voorlichten voordat wij definitief de stap hadden genomen. Een stap waar wij zeker geen spijt van hebben en het iedereen aan kunnen raden.