Legionella temperatuur

legionella temperatuur

Hoe je de legionella temperatuur kunt controleren om het risico op legionellabacteriën te minimaliseren. Dit artikel is geschreven voor mensen die warm- en koudwatersystemen in gebouwen en andere faciliteiten beheren en geeft een kort overzicht van waar, wanneer en hoe de watertemperatuur te controleren en andere routinetaken uit te voeren die verband houden met de controle van legionellabacteriën in warm- en koudwatersystemen en veteranenziekte.

legionella temperatuur

Waarom zijn warme en koude watertemperaturen belangrijk?

Legionella is een aandoening die wordt veroorzaakt door de legionellabacterie en die de luchtwegen aantast. De meer ernstige vorm van de aandoening staat bekend als de veteranenziekte, een ernstige infectie van de longen. Het wordt meestal opgevangen door het inademen van kleine druppeltjes verontreinigd water. Nauwkeurige doe-het-zelftest voor legionellabacteriën – eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, resultaten in 25 minuten. Legionellabacteriën kunnen zich verspreiden in door de mens gemaakte warm- en koudwatersystemen als de watertemperatuur dit toelaat. De primaire temperatuur waarop de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen, is tussen de 20-45 graden celsius.

Hoe de watertemperaturen te controleren

De temperatuur van warm en koud water moet maandelijks op verschillende punten in het watersysteem worden gecontroleerd. Deze temperaturen moeten vervolgens worden geregistreerd, zodat ze in de loop van de tijd kunnen worden bewaakt om het beheer van legionella-risico’s en de bestaande controleprocessen te helpen verbeteren. Deze gegevens moeten minimaal vijf jaar veilig worden bewaard.

Professionele legionellathermometer nodig?

Controleer met een nauwkeurige thermometer de waterstroom van een gekozen warme kraan. Wanneer je dit voor de eerste keer doet, dient de kraan te worden gekozen die het verst van de boiler / boiler / boiler verwijderd is, dit wordt ook wel een sentinel outlet genoemd. Andere representatieve punten kunnen dan ook worden gecontroleerd in een gekozen patroon, eventueel herhalen van het patroon zodat verschillende tikken maandelijks worden gecontroleerd.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

– Houd de thermometer een minuut in de heetwaterstroom

– Noteer de temperatuur op de thermometer

– Het moet na één minuut minimaal 50 graden Celsius zijn

Als dit lager is, moet je degene die toezicht houdt op de hoogte stellen, zodat de nodige acties kunnen worden ondernomen om het probleem te verhelpen. Als er thermostatische mengkranen zijn gemonteerd, zorgen deze ervoor dat de temperatuur nooit hoger wordt dan 44 graden Celsius, voornamelijk om verbranding van heet water te voorkomen.