Hier kun je inspiratie opdoen voor een nieuwe overkapping

terrasoverkapping van glas

Wil je wel een keer wat anders en ben je op zoek naar ideeën en inspiratie voor een nieuw overkapping in je tuin? Dan valt er veel te kiezen. Maar welke keuze moet je precies maken als je een nieuwe tuinoverkapping, zoals een terrasoverkapping van glas, zoekt? Dit artikel biedt je enkele frisse ideeën om je tuin op een slimme en stijlvolle manier van een overkapping te voorzien. Een betaalbare overkapping, die zorgt voor een tuin waar het goed toeven is.

terrasoverkapping van glas

Een terrasoverkapping van glas

Een van de beste keuzes die je kunt maken is een terrasoverkapping van glas achter je woning plaatsen. Glazen tuinoverkappingen hebben veel moois te bieden voor mensen die op zoek zijn naar stijl, comfort en sfeer. Veelal gaat het bij glazen tuinoverkappingen om veranda’s of serres, die aan de achterzijde van de woning aangebouwd kunnen worden in de tuin. 

Een houten overkapping is ook een optie

Wat we tegenwoordig ook veel zien, zijn houten overkappingen in de tuin. Ht voordeel van een houten overkapping is dat deze scherp zijn geprijsd en dus goed betaalbaar zijn. Verder kun je een houten overkapping in de tuin in allerlei kleuren schilderen, en dus helemaal personaliseren. Qua houtsoorten is er keuze genoeg, dus ook dat is prettig aan een houten tuinoverkapping. Laat je verrassen door alle mogelijkheden die er zijn.

Een aanbouw aan de schuur is ook mogelijk

Wat ook een optie is, is om een veranda of zitplek aan de schuur vast te bouwen, uiteraard voorzien van een goede overkapping. Vaak is dit snel te realiseren met hout en heb je verder weinig andere materialen nodig. Een aanbouw aan de schuur zorgt ervoor dat je een mooie zitplek creëert, waar je in de lente en zomer, of in de herfst, even heerlijk kunt chillen en ontspannen. Ben je een beetje handig met hout, schroeven en hamers? Dan kun je zelf razendsnel een overkapping aan je schuur maken. Zorg wel voor een goed bouwplan en voer deze goed uit voor een mooi eindresultaat. Succes en alvast veel plezier toegewenst met je nieuwe overkapping aan schuur of aan huis.