Een geslaagd diner

Voor een mooie aankleding van een diner ga je naar superwoonwinkel.nl Maar weet jij hoe je een tafel aan moet kleden volgens de etiquette? Afhankelijk van het aantal gasten, bedenk je een goede indeling. Bedenk wie je op welke plek laat zitten en zorg ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft. Niet alleen qua benenruimte, maar vooral ook boven tafel.  Een tweegangendiner heeft minder eetgerei nodig dan een vijfgangendiner. Hoe je de tafel dekt, hangt af van wat er wordt geserveerd.

Hoe dek je een tafel?

Uitgangspunt is dat het bestek dat als eerst gebruikt wordt, aan de buitenkant van het bord ligt. Bedenk wat je voor elke gang nodig hebt en start met de borden en het bestek. Zo ook voor het drinken, welke dranken gaan er tijdens de maaltijd geschonken worden? Voor rode wijn wordt bijvoorbeeld een groter glas gebruikt dan voor witte wijn. De plaats is ook weer afhankelijk van de volgorde van gebruik. Het glas waaruit het eerste wordt gedronken staat het meest rechts op de tafel. En wist je dat een waterglas altijd uiterst links staat?

Met superwoonwinkel.nl maak je de mooiste diners

De tafelversiering is ook uiterst belangrijk. Het zorgt voor de juiste finishing touch en een prettige sfeer. Lage aankleding en kleine bloemen zorgen voor mooie details en zitten de mensen niet in de weg tijdens het eten. Op superwoonwinkel.nl kun je genoeg ideeën voor een tafellaken vinden. Het is wellicht een slim plan om tafelklemmen te gebruiken, zo voorkom je dat het tafellaken met alles erop gaat schuiven. Een placemat kan zorgen voor een leuke afwisseling en zorgt ook nog voor de nodige bescherming. Eet smakelijk!