De walnotenboom beschermt je tegen beestjes

mooie-boom-kopen

De lente komt er weer aan, de winter is voorbij en de aarde warmt alweer iets op. De vogeltjes gaan weer fluiten, de knopjes komen weer aan de bomen en de bladeren groeien langzaam weer terug aan de bomen. Wat is het toch heerlijk dat de lente weer begint. Alleen komen niet alleen de mooie dingen van de natuur weer terug, maar ook insecten komen langzaam weer op gang en voor je het weet vliegen ze weer overal rond. Natuurlijk zijn niet alle insecten vervelend, maar niemand zit te wachten op bijvoorbeeld muggen. Om deze al vroegtijdig op afstand te houden ga je op zoek naar een walnotenboom.

Voordelen van de walnotenboom

Ja, je leest het goed, een walnotenboom. De walnotenboom is een plant uit de okkernootfamilie.  Deze boom kom je in vele tuinen al tegen en binnenkort misschien ook wel in jouw tuin. Het voordeel van een walnotenboom is dat hij geuren verspreidt die muggen en vliegen op afstand houden. Wanneer je dus onder de boom een boek wilt lezen, hoef je niet bang te zijn dat je gestoken wordt door muggen. Daarnaast is de boom winterhard en weinig gevoelig voor ziekten en schaal gebreken, wat betekent dat de boom erg lang mee kan gaan! Maar het grootste voordeel is toch wel dat je er heerlijke noten van kunt eten.

Walnoten, kastanjes en eikels

Niet alleen walnoten vallen uit de boom, maar ook eikels vallen uit eikenbomen en kastanjes uit de tamme kastanje bomen. Nu zijn eikels en kastanjes niet zo lekker om op te eten, maar walnoten kun je zeker weten eten. Zorg er wel voor dat je de walnoten niet van de boom hoeft te plukken, maar dat je rustig afwacht totdat ze vanzelf uit de boom vallen. Als je de noten droogt kunnen ze wel drie jaar goed blijven! Het is zeer jammer dat je kastanjes en eiken niet kunt opeten, maar dat betekent niet dat je er niks aan hebt, want de mooiste knutselwerkjes worden vaak gemaakt met kastanjes en eikels!