De Taxus Baccata, ideaal voor lage haagfans

Taxus Baccata

Wanneer je over een tuin beschikt en je bakent deze af door middel van een natuurlijke haag, dan ben je sowieso goed bezig. Via beplanting zoals met haagplanten stimuleer je namelijk de ontwikkeling van de lokale natuur. Dat is hoe dan ook beter dan wanneer je een hek of een schutting plaatst. Als je het liefst een haag hebt die niet té hoog wordt, dan is de Taxus Baccata een echte aanrader. Een middelhoge of lage haag is daarbij vooral ideaal als je tuin niet enorm van omvang is. Een metershoge haag zou dan namelijk de lichtinval in je huis kunnen blokkeren. Maar los daarvan is de Taxus Baccata gewoon een heel goede keuze. Lees verder om hier meer over te weten. 

Taxus Baccata

Voordelen van de Taxus Baccata

Er zijn talrijke goede redenen waarom het een uitstekende keuze is een haag van Taxus Baccata’s te creëren. De belangrijkste redenen zijn volgens ons de volgende:

• Deze haagplant blijft het hele jaar groen. Zo heb je dus wat extra kleur in je tuin in de verder grauwe winterperiode.

• De Taxus Baccata geeft je voldoende privacy in je tuin.

• Qua onderhoud is dit een gunstige plant. Eens per jaar een goede snoeibeurt is genoeg, als je verder althans dode takken consequent verwijdert.

• Taxus Baccata’s zijn populair bij vogels. Je haalt dus een stukje natuur naar je tuin.

• Deze plant wordt erg oud. Normaal gesproken heb je er de rest van je leven plezier van.

Taxus Baccata