Dakkoepel plat dak

Dakkoepel plat dak

Een dakkoepel plat dak kan op twee manieren op een dak worden gemonteerd: met een flens rechtstreeks op het dak of met behulp van een opstand. Als er al een opstand is kun je die gebruiken om de nieuwe dakkoepel daarin te monteren. Als er nog geen opstand is kun je die bij de dakkoepel plat dak bestellen. Wie een dakkoepel plat dak koopt voor rechtstreekse montage op het dak krijgt er een flens bij geleverd. Zo’n flens wordt eerst op de dakbedekking geschroefd met speciale inbraakwerende schroeven. Daarna kan de dakkoepel worden bevestigd. Tenslotte moet het dakleer over de flens worden gemaakt.

Dakkoepel plat dak

Een opstand bekleden

Als je een dakkoepel plat dak via vlakkelichtkoepel.nl bestelt lijkt het net alsof het monteren van de dakkoepel een fluitje van een cent is. Dat klopt niet helemaal. Een compleet gemonteerde dakkoepel plat dak weegt behoorlijk veel. Je hebt speciale apparatuur nodig om de dakkoepel veilig op je dak te tillen. Daar kun je beter een bedrijf voor inhuren dat gewend is om met dergelijke zware objecten om te gaan. Als de dakkoepel plat dak eenmaal op zijn plaats ligt moet de opstand nog worden bekleed. Dat kan in principe met elke soort dakbekleding, met als voorwaarde dat een goede voorbehandeling van de opstand plaatsvindt.

Dakkoepel plat dak

Kun je een dakkoepel plat dak zelf plaatsen?

Het plaatsen van een dakkoepel is voor de meeste aannemers en bedrijven die zich bezig houden met dakbedekking niet zo moeilijk. Zij beschikken over de juiste gereedschappen en hebben voldoende ervaring om een compleet gemonteerde dakkoepel correct te monteren. Het wordt door vlakkelichtkoepel.nl aangeraden om dat niet zelf te doen als je daar geen ervaring in hebt. De kans is aanwezig dat je de lichtkoepel niet helemaal goed plaatst, waardoor er later lekkage of tocht kan ontstaan.